Regnskabsprogram til bogføring i din nystartede virksomhed

Computer med regnskabsprogram til bogføring af regnskab i selskab

Er du sprunget ud som iværksætter, men har behov for et system, der gør bogføringen let. Vi har her lavet en guide til dig, der leder efter et regnskabsprogram, som passer til dig.

Du har netop taget en stor beslutning. Du vil gerne være selvstændig. At være selvstændig kræver dog mere end blot at være en god iværksætter. Når du skal drive en virksomhed, så er de lavpraktiske dele af driften også en meget vigtig del.

En af de praktiske opgaver som mange iværksætter har svært ved, er at holde styr på økonomien. Bogføringen i et nystartet firma kan godt være svær for mange, og derfor findes der regnskabsprogrammer, som kan gøre bogføringen nemmere for dig, der ikke er den stærkeste med tal.

Du får i denne guide et overblik over nogle af regnskabsprogrammerne, som findes på det danske marked. Flere af dem er gratis, mens andre tilbyder en gratis prøveperiode.

Computer med regnskabsprogram til bogføring af regnskab i selskab

Hvorfor bruger iværksættere regnskabsprogrammer?

I de senere år har vi i Danmark skabt et miljø, der gør det nemmere at starte egen virksomhed og gå efter drømmen som selvstændig. Er du én af de mange iværksættere, så ved du præcis, hvad vi taler om, når vi siger, at det er hårdt arbejde, men at der naturligvis også følger nogle fordele.

Som iværksætter kommer du dog aldrig udenom at lave regnskaber, budgetter og fakturaer. Bogføringen kan være nem for nogen og sværere for nogle andre. Og uanset om du har nemt eller svært ved at føre virksomhedens regnskaber, så er det med tiden blevet populært at bruge de såkaldte ’regnskabsprogrammer’.

Regnskabsprogrammer gør det nemt og overskueligt at holde styr på virksomhedens økonomi. De indeholder en software, hvor du blot skal indtaste de økonomiske tal, hvorefter programmet fremfører et helt regnskab automatisk og på kort tid.

Mange iværksættere vælger denne løsning både for at gøre bogføringen nemmere, men også for at spare tid, så de har mere tid og overskud til at passe virksomhedens services og produkter.

Slip for kvitteringerne

Du kender det helt sikkert. Du har netop købt noget til dit nystartede firma, som naturligvis skal fremgå i dit regnskab. Det er ikke længere særlig svært for dig at føre regnskabet, men hvor blev kvitteringen nu af?

De mange regnskabsprogrammer gør det i dag meget nemt at holde styr på kvitteringerne, som du får med efter et køb til firmaet. Kvitteringerne er vigtige, da det er et bevis på, hvad du har købt til firmaet. Det smarte ved regnskabsprogrammerne er, at du kan holde styr på alle dine kvitteringer digitalt, og dermed slippe for at gemme de mange papirskvitteringer. Du tager et billede af dine kvitteringer, og så bliver de lagret online som et bilag til dit regnskab. Det gør bogføringen så meget nemmere.

Følg virksomhedsøkonomien overalt

Teknologi gør alt nemmere i dagens Danmark. Har du behov for at kunne følge din lille nystartede virksomheds økonomi uanset om du er hjemme eller ude, så gør mange af de smarte regnskabsprogrammer det muligt for dig. Regnskabsprogrammerne giver dig udover et bogføringssystem også en app til din smartphone, hvor du kan tjekke nøgletal og få et overblik over virksomhedens økonomi.

Lige meget om du er hjemme, på ferie, på forretningsrejse eller noget helt andet, så er mobilen det eneste du behøver for at være opdateret på virksomhedens økonomi.

Gratis regnskabsprogram til Excel

Ønsker du at være mere selvstændig, når det kommer til bogføringen. Så er det nok nærmere Microsoft Excel, som du skal benytte. Programmet giver dig rig mulighed for at tilpasse dit regnskab efter dine egne ønsker. Både når det gælder design og funktionalitet.

Vælger du at gå denne vej, så skal du være meget opmærksom på, at ingen af udbyderne af de automatiserede regnskabsprogrammer bruger Excel. Det betyder, at du ikke kan kombinere Excel med et af de smarte og gratis regnskabsprogrammer.

Det bliver derfor manuelt arbejde. Og det tager tid!

Gratis regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomhed

Ejer du en enkeltmandsvirksomhed, så har du automatisk også ansvaret for at holde styr på virksomhedens regnskab. Hvis du har brug for et regnskabsprogram til din virksomhed, så kan du med fordel sammenligne de forskellige udbydere og på den måde finde frem til, hvilket regnskabsprogram der passer til din biks.

Flere af regnskabsprogrammerne er gratis, mens andre tilbyder dig en gratis prøveperiode. På den måde slipper du for at betale det helt store beløb ved kasse et. Inden du takker ja til et regnskabsprogram, så skal du sikre dig, at du har råd til et eventuelt abonnement efter prøveperioden, hvis du vælger et af programmerne, der ikke er gratis.  

Du kan læse mere omkring de forskellige regnskabsprogrammer herunder.

Det populære E-conomic

Dette regnskabsprogram er nok et af de mest populære på markedet. E-conomic er velegnet til både store virksomheder med mange ansatte, men også til små nystartede virksomheder. Dette regnskabsprogram er typisk førstevalget for mange bogholdere og revisorer, da det er nemt at bruge og har en masse nyttige funktioner.

Med e-conomic får du alle de funktioner, som du har brug for til dit professionelle regnskab. Alle kan holde et regnskab med e-conomic. Du kan skrive og sende fakturaer, du kan scanne kvitteringer direkte ind med din telefon, du får afstemt regnskabet automatisk og du kan få hjælp til moms-regnskabet.

Når du har kontrol over dit regnskab, passer pengene altid. E-conomic gør det let for dig at overskue økonomien og sikre, at din virksomhed er på rette kurs.

Ønsker du at bruge E-conomic, så kan du begynde med deres 14 dages gratis prøveperiode, hvorefter deres billigste pakke koster 99 kroner om måneden.

Dinero – god mod den lille virksomhed

Dinero er udviklet til iværksættere og selvstændige. Regnskabsprogrammet er tilegnet dig, der ønsker at holde fokus på virksomhedens kerneprodukt fremfor at lave regnskab. Der findes to versioner af Dinero. Der er Dinero Starter, der er egnet til nystartede virksomheder og som er gratis, mens Dinero Pro er til de virksomheder, der har behov for flere og mere avancerede funktioner. Dinero Pro er ikke gratis.

Med Dinero Starter får du de basale regnskabsfunktioner til din nystartede virksomhed. Du kan bogføre moms og sende et ubegrænset antal fakturaer. Når du derimod har været iværksætter i en periode, så kan du godt få brug for flere funktioner til dit regnskabsprogram. Det er her Dinero Pro kommer ind i billedet. Med den mere avancerede version af Dinero kan du nemlig automatiserer mest muligt af dit regnskab og på den måde spare en masse tid. Der følger ekstra funktioner med, og du får mulighed for professionel bogføringshjælp hver dag, hvis du har brug for det.

Dinero har også den fordel at du med en Pro abonnement har adgang til chatsupport mellem 9 og 22 hver eneste dag. Det kan være rigtig fordelagtigt lige op til momsindberetning at man altid har nogen at spørge til råds. Du får også adgang til en kæmpe base af supportartikler om ethvert spørgsmål du måtte have om bogføring. Dinero står også bag online guides som http://faktura-skabelon.dk og mange andre.

Dan dig et overblik med Billy regnskabsprogram

Billy er et regnskabsprogram, der er egnet til små og mellemstore virksomheder. Med Billy kan du danne dig et økonomisk overblik. Ligeså snart du logger ind på Billy, får du øje på overblikspanelet. Det er et simpelt og nemt overblik over, hvordan det går din virksomhed rent økonomisk. Panelet giver dig mulighed for at se, hvilke kunder du sælger mest til, hvilke leverandører du bruger flest penge på samt andre vigtige informationer såsom næste momsindberetning (guide til momsafregning her) og andet.

Med Billy er det også nemt at sende fakturaer, og du kan let og enkelt bogføre dine kvitteringer med programmets mobil-app. Billy giver dig også et nemt overblik over momsregistreringen, så du slipper for slemme overraskelser, når du skal indberette moms næste gang.

Du kan prøve Billy regnskabsprogram gratis den første måned, hvorefter programmet ikke er gratis længere.

Regnskabsprogrammet fra Visma

Du kan også integrere det fine regnskabsprogram fra Visma. Det leverer alle de nødvendige services, som du har behov for, men det koster et månedligt beløb. Visma er et meget populært regnskabsprogram, der anvendes af mere end 800.000 kunder i hele norden. Programmet løser alle regnskabsopgaver for dig, men modsat de ovenstående regnskabsprogrammer følger der hverken en gratis version eller en gratis prøvepreiode med, hvis du beslutter dig for at bruge dette program.

Undersøg markedet og find det rette program til din virksomhed

Som du nok kan fornemme er der mange muligheder på markedet, når det gælder regnskabsprogrammer. Det er forskelligt fra iværksætter til iværksætter, hvilket program man foretrækker, og det kan derfor være en fordel for dig at undersøge markedet, inden du beslutter dig fuldkommen for, hvilket program du vil integrere i din virksomhed.

Regnskabsprogrammerne hjælper dig til et hurtigt, simpelt og nemt overblik over din virksomhedsøkonomi, og det gør det meget nemmere for dig at føre et korrekt regnskab. Det er derfor en god idé at benytte et automatiseret regnskabsprogram, som også kan gøre dit regnskabsarbejde nemt, når du er ude. Du slipper for frie og krøllede kvitteringer i og med du kan registrere dem som bilag direkte fra din telefon, når du har investeret i ting til din virksomhed.

Alle de forskellige programmer har hver deres fordele og ulemper, og spørgsmålet kan også være om du har behov for et gratis og nemt program, eller om du ønsker flere funktioner og derfor gerne vil betale for et mere avanceret program. Når du har valgt det rette regnskabsprogram for dig og din nystartede virksomhed, er det bare med at komme i gang med at bogføre. God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.